Άρθρα

Δημοτικοί Λαχανόκηποι

Όπου δίδεται η δυνατότητα για καλλιέργεια με σκοπό κάλυψη των αναγκών σίτισης των ωφελουμένων.

 

 • ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΑΛΙΜΟΥ

 

 

Καλλιέργησε την τροφή σου!dimotikos laxanokipos logo

 

 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι μια κοινωνική δομή η οποία βρίσκεται στην  περιοχή του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο πίσω από το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, και είναι χωρισμένη σε ισομερή τεμάχια.

Σε κάθε ωφελούμενο παραχωρείται κηπάριο για να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Επιπλέον το 10% κάθε παραγωγής αποστέλλεται στο Κοινωνικό Παντοπωλέιο του Δήμου ώστε να ωφεληθούν επιπλέον άτομα.

Παράλληλα μέσω της κοινωνικής λειτουργού της δομής παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.

Η επιλογή των ωφελούμενων γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και συγκεκριμένα με βάση:

1. Το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα που εμφανίζεται στο αντίγραφο του εκκαθαριστικού της Εφορίας.

2. Την επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση.

Κατά προτεραιότητα επιλέγονται άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και πολίτες με τα χαμηλότερα εισοδήματα, με προτεραιότητα σε αυτούς που είναι κάτοικοι Αγίου Δημητρίου.

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους ενδιαφερόμενους είναι:dimotikos laxanokipos collage

 

1.Αίτηση

2.Φωτοτυπία ταυτότητας

3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.Φορολογική Δήλωση και Ε9

5.Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)

 

Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, εγκαθίστανται στο Δημοτικό Λαχανόκηπο για ένα έτος με δικαίωμα ανανέωσης για δεύτερο έτος κατόπιν νέας αίτησης. Τα εργαλεία, τα φυτοχώματα και το νερό παρέχονται δωρεάν από την Εταιρεία και το δήμο. Στο χώρο υπάρχει γεωπόνος που παρέχει επιστημονική υποστήριξη στους καλλιεργητές. Η καλλιέργεια γίνεται αποκλειστικά με βιολογική μέθοδο. Ο χώρος του Δημοτικού Λαχανόκηπου είναι προσβάσιμος για τους
δικαιούχους καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς διαθέτουν κλειδί της κεντρικής εισόδου του χώρου και φροντίζουν για το κλείδωμά της κατά την αποχώρησή τους. Όποιος δεν καλλιεργεί ή παραιτείται του δικαιώματος του αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα. 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος περιβάλλεται από τις οδούς Εθνομαρτύρων, Δαγρέ, Κουντουριώτη και βρίσκεται πίσω από το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο. Πληροφορίες για τη δομή μπορείτε να λάβετε από το Γραφείο Διαμεσολάβησης (Δυρραχίου 11, 210-9754035).

 

 

 

 

Τα νέα μας

 • Τετ 20 Δεκ 2017

  Δομή Παροχής Συσσιτίου : Προσφορά από τους Αεροπρόσκοπους Νέας Σμύρνης

  Στη δομή Παροχής Συσσιτίου Παλαιού Φαλήρου παρευρέθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, η 5η Αγέλη του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Σμύρνης. Οι αεροπρόσκοποι έφεραν φρούτα και σε συνεργασία με το προσωπικό της...

 • Δευ 03 Ιουλ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03/07/2017

    Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας "ΑΝΟΔΟΣ" προσηλωμένη στις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, συνεχούς αξιολόγησης του Έργου της και αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενω...

Social Networks - Join Us!

twitter

Twitter
 


twitter

Facebook
 

Ενδεικτικές φωτογραφίες

Our Newsletter