Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή του Κέντρου Ημέρας «Άνοδος» στην «Εβδομάδα Υγείας & Πρόληψης» του Δήμου Νέας Σμύρνης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Υγείας & Πρόληψης «Ενημερώνομαι, Εξετάζομαι, Ζω με υγεία!» του Δήμου Νέας Σμύρνης. Από τις 13 έως τις 19 Απριλίου διοργανώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης πλήθος ενημερωτικών δράσεων, ημερίδων και διαγνωστικών εξετάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις συνεχίζονται και μετά την προγραμματισμένη Εβδομάδα Υγείας, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού.

Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΟΔΟΣ» συνεισέφερε στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια μέσω:

  • Της διάθεσης ψυχομετρικών εργαλείων και δομημένων συνεντεύξεων για μετρήσεις άγχους – στρες, υπό την ευθύνη του Επιστημονικού Υπευθύνου του Κέντρου Ημέρας «Άνοδος» Γιάννη  Χρυσόπουλου. Οι μετρήσεις διεξήχθησαν από επαγγελματίες ψυχικής υγείας όλων των Μονάδων που απαρτίζουν την Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Τ.Ο.Π.Ψ.Υ.) Νέας Σμύρνης, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργατών του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΟΔΟΣ», της ψυχολόγου Μαρίας Τσαλματζά και της κοινωνικής λειτουργού Θεοδώρας Γαμπιέρη.
  • Της συμμετοχής στην εναρκτήρια ημερίδα με θέμα «Άγχος και στρες», η οποία διοργανώθηκε από την Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Τ.Ο.Π.Ψ.Υ.) Νέας Σμύρνης, με στόχο να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές που άπτονται του άγχους στην καθημερινότητα. Το συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας «Άνοδος», Γιάννης Χρυσόπουλος
  • Της συμμετοχής σε δράσης ενημέρωσης στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Δήμο Νέας Σμύρνης για την πλούσια διοργάνωση και σε όλους του συντελεστές για τον επαγγελματισμό  και την ευαισθησία τους.