Οδηγός Επικοινωνίας στην εποχή του Covid 19 για οικογένειες με μέλος που πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η επικοινωνία δημιουργεί συνοχή στο υποστηρικτικό μας περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, η εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες, αποτελεί θεμέλιο συστατικό της Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας στη Ψύχωση. Με βάση τη λογική αυτή δημιουργήθηκε ο «Οδηγός επικοινωνίας στην εποχή του Covid 19 για οικογένειες με μέλος που πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια». Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει τρόπους που διευκολύνουν τις οικογένειες στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών τους, στην αύξηση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας, καθώς και της προσαρμοστικότητάς τους σε ψυχοπιεστικές καταστάσεις που αλλάζουν τη ζωή, όπως αυτή της τρέχουσας περιόδου.

Ο εν λόγω οδηγός αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια των συμμετεχόντων στο μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ψυχοεκπαίδευση και στη Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας του ΕΠΙΨΥ. Την επιμέλεια του οδηγού ανέλαβε η Δρ. Αλεξάνδρα Πάλλη, Ψυχολόγος, η οποία είναι – από κοινού μαζί με την καθηγήτρια ψυχιατρικής Μαρίνα Οικονόμου – επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και το ΕΠΙΨΥ για τη δωρεάν διάθεση του οδηγού. Η Ψυχοεκπαίδευση και η Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας στη Ψύχωση, αποτελούν ανέκαθεν σταθερές θεραπευτικές επιλογές του Κέντρου Ημέρας «Άνοδος» για την κατάλληλη υποστήριξη των οικογενειών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού μας.

Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό εδώ:

https://epipsi.gr/images/Documents/Odigos_epikoinonias_gia_oikogeneies_covid19.pdf