Ένας χρόνος πανδημίας COVID-19: Τι μας δυσκόλεψε και τι μας βοήθησε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, η Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Δήμου Νέας Σμύρνης, διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ένας χρόνος πανδημίας Covid-19: Τι μας δυσκόλεψε και τι μας βοήθησε;»

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 στις 19.00 η ώρα. Το δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021.

Ανάμεσα στους ομιλητές από το Κέντρο Ημέρας της Ε.Κ.Ψ.Π. Σακελλαρόπουλος και από το Βήμα Κοινό, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας του Φορέα μας,  Γιάννης Χρυσόπουλος, μας μίλησε για το πώς μπορούμε να μείνουμε δυνατοί σε καιρούς φυσικής απόστασης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

  • «Τα ψυχικά αποτυπώματα της πανδημίας»: Νίκος Ρωμανάκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας  για άτομα με ψυχικές διαταραχές της Ε.Κ.Ψ.Π. Σακελλαρόπουλος, Έφη Γέρου, Ψυχολογος Κέντρου Ημέρας για άτομα με ψυχικές διαταραχές της Ε.Κ.Ψ.Π. Σακελλαρόπουλος
  • «Κοινωνική αποστασιοποίηση και νέοι τρόποι συνάντησης»: Κασσιανή Βρεττού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Βήμα Κοινό
  • «Μένουμε δυνατοί σε καιρούς φυσικής απόστασης: αποκτώντας πρόσβαση στον προσαρμοστικό τρόπο λειτουργίας μας»: Γιάννης Χρυσόπουλος, Ψυχολόγος, Msc, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές, του Φορέα Ψυχικής υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Άνοδος»

Συντονιστής της ημερίδας ο Αντώνης Κατσαμάγκος, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος από το Βήμα Κοινό

Στο τέλος της ημερίδας μπορείτε να ενημερωθείτε για τη νέα υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης ανθρώπων που πλήττονται από την πανδημία, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσοι δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας την ημέρα της ζωντανής μετάδοσης, μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα σε βιντεοσκόπηση: