ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιείται και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, η δράση του Δήμου Νέας Σμύρνης “Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης: Ενημερώνομαι, Εξετάζομαι, Ζω με υγεία!”, στα πλαίσια της οποίας, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε μια σειρά δωρεάν Διαγνωστικών Εξετάσεων.

Ο δήμος Νέας Σμύρνης, σταθερός στην πεποίθηση ότι σωματική υγεία, χωρίς ψυχική υγεία δεν μπορεί να υπάρχει, στις προληπτικές εξετάσεις της Εβδομάδας συμπεριλαμβάνει Μετρήσεις Άγχους-Κατάθλιψης. Οι αξιολογήσεις και οι εξατομικευμένες κατευθύνσεις για την ορθή διαχείρισή των θεμάτων που εντοπίζονται, πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας των Φορέων που απαρτίζουν την Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Υπευθύνου του Κέντρου Ημέρας «Άνοδος» Γιάννη Χρυσόπουλου.

Από το Κέντρο Ημέρας «Άνοδος» στη δράση συμμετέχει το τετραμελές κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα, τη δράση στελεχώνουν Ψυχολόγοι από τις υπηρεσίες του Δήμου Νέας Σμύρνης, από το Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής “Π. Σακελλαρόπουλος” και από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Φαιναρέτη”.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Νέας Σμύρνης, με σειρά προτεραιότητας,  κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 213-2025.941-2

Θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο της Νέας Σμύρνης για την εξαιρετική διοργάνωση!